Virusirtas - Kondy-Computer Kft

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Virusirtas

 

Védekezzünk a számítógépes kártevők ellen!

Manapság a legnagyobb esély a vírusfertőzésre az internetes böngészés és levelezés alatt történik.

Napjainkban a számítógépen futtatott szoftverek és ezekkel létrehozott dokumentumok, adatbázisok vagy más adatok előállításának költsége mellett szinte eltörpül az alkalmazásukhoz szükséges hardver értéke. Manapság a legtöbb adatsérülést nem a megbízhatatlan hardver, inkább a szándékos vagy véletlen rongálás okozza. A szándékos rongálás leggyakoribb fajtája a vírus.

A számítógépes feldolgozással létrehozott adatok vannak legjobban kitéve a sérülés veszélyének, hiszen maguk a programok általában egyszerű újratelepítéssel helyreállíthatók, míg az adatok visszanyerése - biztonsági mentések hiányában - akár lehetetlenné is válhat.

Manapság két szakkifejezést lehet legsűrűbben hallani a Zero-Day és a Zero-Hour technológia. A vírusok alapvető működési mehanizmusa alapján fejlesztették ki, hogy amíg a vírusirtó cégek a saját termékük vírusadatbázisát frissíteni tudják az új kártevő ellenszerével, addig se legyen védtelen a számítógépünk. Jelenleg ez a legjobb védelmi módszer az új támadások kivédésére. Fontos, hogy ezek a technológiák nem helyettesítik a vírusadatbázis-alapú védelmet, a két megoldás együtt jelent jó megoldást. Régebben elég volt hetente vagy naponta frissíteni a vírusadatbázist, de napjainkban ez nem elegendő, ezért a vezető vírusvédelmi cégek naponta többször is frissítik adatbázisukat, amelyet az interneten küldenek ki automatikusan a felhasználóknak.

Szakértők szerint akkora a vírusok ismeretének hiányában a felhasználók által a vírusokkal összefüggésben okozott adatvesztések és károk, mint amit ténylegesen a vírusok romboló tevékenysége folyamán történik.

A felhasználók segítésére több vírusvédelemmel foglalkozó cég fejlesztett ki internettel rendelkezők részére INGYENES VÍRUSELLENŐRZŐ szoftvert, amellyel megvizsgálhatjuk a számítógépeinket, hogy ne csak akkor jöjjünk rá, hogy baj van, amikor már késő.Keressenek meg minket és mi segítünk:

Elérhetőségünk >>> itt


 
 

Az ESET ingyenes internetes szolgáltatásának segítségével a NOD32 letöltése és telepítése nélkül is ellenőrizheti, hogy számítógépén található-e vírus vagy kémprogram.

Az ellenőrzés során az
ESET Online Scanner megvizsgálja számítógépének merevlemezét, és a megtalált fertőzéseket - amennyiben kiválasztja ezt az opciót - el is távolítja.

Az online vírusellenőrzés végrehajtása akkor ajánlott, ha számítógépére nincs NOD32 antivírus rendszer telepítve, és a gép bizonytalan működése - például az internet kapcsolat lelassulása - vírusfertőzésre utal. Az online vírusellenőrzést akkor is elvégezheti, ha nem a NOD32 antivírus rendszert használja, és szeretné összehasonlítani jelenlegi vírusirtójának és a NOD32-nek teljesítményét.

Az
ESET Online Scanner azonban nem helyettesítheti a NOD32 antivírus rendszert, mivel nem tudja megakadályozni, hogy a vírusok és az egyéb károkozók bejussanak a számítógépére, kizárólag a már bekövetkezett fertőzések megszüntetésére alkalmas. A folyamatos vírusvédelem megteremtése érdekében a számítógépére telepítenie kell a NOD32 antivírus rendszert vagy más vírusirtó programot.


ESET Online Scanner indítása itt!!

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz